Gulášfest

22.11.2025

Zdarma

PRAVIDLA A POKYNY PRO GULÁŠFEST DIVIŠOV

1. ÚKOL SOUTĚŽÍCÍCH

- Uvařit co nejchutnější guláš z libovolného masa v kotlíku/kotlině na ohni během 5 hodin.

- Každý tým si zajišťuje suroviny včetně cca 4–5 kg masa (maso může být předem nakrájené a naložené).

- Guláš musí být uvařen na místě. Je možné přinést si předem připravený vývar.

- Každý tým musí připravit minimálně 60 ochutnávkových porcí pro veřejnost.

- Kotlík: tým může použít vlastní kotlík, nebo si může zapůjčit kotlík od pořadatele (k dispozici max. 10 ks – dle pořadí

přihlášek).

- Soutěžící berou na vědomí rizika spojená s přípravou guláše a obsluhou ohniště.

2. HARMONOGRAM AKCE

Místo konání: Tyršovo náměs􀆡, Divišov

Datum: 22. listopadu 2025

9:30 – 10:00 Představení týmů

10:00 Zapálení ohňů pod kotlíky a zahájení vaření

15:00 Ochutnávka gulášů a hodnocení

16:00 Vyhlášení vítězů

3. HODNOCENÍ

- O vítězi rozhoduje počet žetonů od návštěvníků + hlasování poroty.

- Návštěvníci hodnotí chuť guláše a celkovou prezentaci týmu.

- Vítězem se stává tým, který získá nejvyšší součet hlasů.

4. STANOVIŠTĚ A VYBAVENÍ

- Každému týmu bude přiděleno vyznačené stanoviště.

- Organizátor zajišťuje: vodu, dřevo, jednorázové misky a lžíce na porce, pečivo.

- Týmy si zajišťují: veškeré suroviny, náčiní, dekoraci, případně vlastní stoly.

- Po skončení akce je nutné uvést stanoviště do původního stavu.

5. REGISTRACE A KAPACITA

- Počet týmů je omezený na 10 (rozhoduje pořadí přihlášek).

- Počet členů týmu není omezen. Doporučený počet je 4 osoby.

- Startovné: ZDARMA

- Přihlášky posílejte na e-mail: info@mistcoffee.cz

- V přihlášce uveďte: název týmu, jméno a kontakt na kapitána týmu.

- Dotazy: 739 633 277

6. HYGIENA A BEZPEČNOST POTRAVIN

- Každý tým je plně zodpovědný za hygienickou přípravu pokrmů, skladování surovin a čistotu svého stanoviště.

- Všechny suroviny musí být zdravotně nezávadné a vhodné ke konzumaci.

- Týmy jsou povinny dodržovat základní hygienická pravidla při práci s potravinami (čisté pracovní vybavení, mytí rukou, zabránění křížové kontaminace apod.).

- Organizátor nenese odpovědnost za případné zdravotní komplikace vzniklé po konzumaci pokrmů – odpovědnost nese tým, který guláš připravil.

- V případě hrubého porušení hygienických pravidel má organizátor právo tým ze soutěže vyloučit.

7. VSTUPNÉ PRO NÁVŠTĚVNÍKY

- Startovní balíček (vstup + 4 žetony): 100 Kč

- Další žetony: 50 Kč / ks

Přijďte ochutnat nejlepší guláš a podpořit soutěžící týmy!